UNIEKE & ETHISCHE SIERADEN

GEEN GIFTIGE CHEMICALIËN

6 MAANDEN GARANTIE

GRATIS VERZENDING BOVEN €30 (NL)

//

Hoe houd ik mijn sieraden mooi? – 7 Verzorgingstips

Sieraden zijn niet alleen accessoires, ze zijn vaak ook een weerspiegeling van onze persoonlijkheid en herinneringen. Of het nu gaat om een erfstuk, een cadeau van een dierbare of een zelfgekozen juweel, het is belangrijk om ze goed te verzorgen. Hier zijn zeven essentiële tips om je sieraden mooi te houden.

Banner ketting pc

De sieraden verzorgingstips op een rijtje:

1: Af en toe schoonmaken is een must

Stof, zweet, make-up en natuurlijke huidoliën kunnen zich ophopen, waardoor sieraden hun glans verliezen. Gebruik een zachte doek en speciale sieradenreiniger om je sieraden regelmatig schoon te maken. Vermijd het gebruik van harde chemicaliën of schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van je sieraden kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je sieraden goed droog zijn als je ze opbergt!

hoe zilveren sieraden schoonmaken?

 

2: Bewaar je sieraden op de juiste manier

Bewaar je sieraden op een droge, donkere plaats om verkleuring/oxidatie en beschadiging te voorkomen. Bijvoorbeeld in een sieradendoosje of -zakje.

Zorg ervoor dat je sieraden tijdens het bewaren zo min mogelijk in contact komen met lucht, vocht en zonlicht. Dit is voornamelijk belangrijk voor zilveren sieraden, maar ook bij gold plated sieraden. Als je dit nalaat kunnen zilveren sieraden sneller dof worden of zwart uitslaan, dit staat bekend als oxidatie.

Gelukkig is dit niet schadelijk voor het zilver. Je kunt je zilveren sieraden heel gemakkelijk schoonmaken met bijvoorbeeld een zilverpoetsdoekje.

 

3: Vermijd contact met chemicaliën

Blootstelling aan chemicaliën kan sieraden ernstig beschadigen. Chloor, zout water en zelfs huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen metalen aantasten en edelstenen laten verkleuren. Pas ook op met parfum spuiten en olie of lotion smeren, wacht totdat de parfum of lotion helemaal droog is. Doe je sieraden af voordat je gaat zwemmen of schoonmaken. Bij gold plated sieraden moet je ook opletten bij het gebruik van zonnebrand.

4: Sieraden afdoen bij sporten of fysieke activiteit

Wees altijd voorzichtig wanneer je je sieraden draagt. Vermijd fysieke activiteiten zoals sporten of zware klussen terwijl je sieraden draagt. Zweet heeft een negatief effect op de plating van de sieraden. Het is aan te raden om je sieraden niet te dragen als je gaat zweten, zwemmen of naar de sauna gaat. Naast zweet heeft ook frictie een negatief effect. Door frictie zal de gouden laag er sneller afslijten.

Ondanks dat de gold plated sieraden van Golden Oasis een dikke laag goud bevat met daaronder gerecycled 925 zilver (=edelmetaal), blijft het een gouden laagje: hoe minder frictie, hoe minder snel de gouden laag eraf slijt, hoe langer je er plezier van hebt.

 

5: Sieraden afdoen bij het douchen

Het is verstandig om je sieraden af te doen voordat je gaat douchen en het liefst ook je ring als je je handen wast. Het is vooral verstandig om Gold Plated en Gold vermeil ringen af te doen bij het handen wassen, de zuren van de zeep kunnen het goud aantasten. Of sieraden gevoelig zijn voor water ligt er vaak aan wat voor soort materiaal. Het is in ieder geval belangrijk om gold plated sieraden af te doen, dit kan namelijk vervagen bij blootstelling aan water.

 

6: Doe je sieraden af als je naar bed gaat

Hoewel veel mensen de gewoonte hebben om sieraden om te houden tijdens het slapen, is het beter om ze af te doen om vervorming, breuken en slijtage te voorkomen.

Vooral bij kettingen, aangezien de kans groter is dat je ketting in de knoop raakt. Dit is niet alleen irritant, maar kan ook de kans op breken vergroten. Daarnaast zweet je vaak in je slaap, wat weer niet goed is voor de glans van je sieraden.

 

7: Pas op met fel zonlicht

Je wilt je sieraden natuurlijk zien schitteren in de zon, dat is logisch en vaak ook geen probleem. Toch wordt het afgeraden om je sieraden langere tijd aan direct zonlicht bloot te stellen. Het kan namelijk leiden tot snellere verkleuring en aantasting. Sommige edelstenen zijn gevoelig voor de zon en kunnen gaan vervagen als ze te lang aan de zon worden blootgesteld.

Dit is slechts een extra puntje, uit onze ervaring blijkt dat de 925 zilveren sieraden er eigenlijk geen last van hebben. Dus maak je niet te veel zorgen bij zonlicht!

Hoe voorkom ik oxidatie bij sieraden?

Hier zijn enkele tips om oxidatie bij sieraden te voorkomen:

  • Droog en luchtdicht Bewaren: Bewaar je sieraden in een droge omgeving en zo luchtdicht mogelijk (bijv. in een afgesloten zakje). Vocht is een van de grootste oorzaken van oxidatie.

(Als je je sieraden niet draagt; berg ze zo luchtdicht mogelijk op. Luchtdicht houden is naar mijn mening de beste methode om oxidatie tegen te gaan.)

  • Af en toe Schoonmaken: Maak je sieraden af en toe schoon met een zachte doek of een speciaal reinigingsmiddel voor sieraden.
  • Draag ze Niet Altijd: Draag je sieraden niet continu. Vooral tijdens het sporten, douchen of slapen is het beter ze af te doen.
  • Vermijd Chemische Stoffen: Vermijd contact met chemische stoffen zoals parfum, chloor en schoonmaakmiddelen. Denk ook aan zonnebrand.

 

Conclusie: Hoe verzorg je je sieraden?

Om de glans en kwaliteit van je sieraden langdurig te behouden, is het vooral belangrijk om ze correct op te bergen en blootstelling aan chemicaliën, zweet, vocht en veel fel zonlicht te vermijden, (wat voornamelijk geldt voor gold plated sieraden.) Daarnaast is het ook aan te raden om je sieraden af en toe voorzichtig te reinigen. Vergeet niet om ze af te doen tijdens fysieke activiteiten en het slapen om schade en slijtage te voorkomen.

//

STAY UPDATED

Psst, schrijf je in voor alle trends, geheime verkopen en nieuwe collecties