// Veelgestelde vragen (FAQ)

Verzendingen

Informatie & prijzen over zendingen kan je vinden op de ‘Verzenden & retourneren’ pagina.

Vervelend! Dit willen wij natuurlijk netjes met jou oplossen. Mail naar jewelry@goldenoasis.nl & we zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Wij zullen je regelmatig mails sturen met de status van je bestelling. Hebben we jouw pakket opgestuurd? Dan ontvang je via de mail een track & trace code waarmee jij jouw bestelling kan volgen.

Bij Golden Oasis betaal je veilig & vertrouwd met: 
– PayPal
– iDeal
– Klarna
Ja, met Klarna kan je bij ons achteraf betalen.

Retouren

Vind ons retourbeleid op de pagina ‘Verzenden & retourneren

Het is niet de bedoeling dat je sieraad snel kapot gaat, maar als dit toch zal gebeuren:
Ja, je hebt 6 maanden garantie na aankoop op goldenoasis.nl.
Bekijk voor meer informatie ‘Garantie’.

Contacteer ons direct als je sieraad kapot is gegaan, mail naar jewelry@goldenoasis.nl & voeg een beschrijving met duidelijke foto’s toe van jouw sieraad die je in onze webshop hebt gekocht. Let erop dat je dit binnen 6 maanden na aankoop doet.

Ja, de retourkosten zijn voor jouw eigen rekening.

Extra informatie:
– Alle items dienen ongedragen & onbeschadigd worden terug verzonden binnen 14 dagen.
– Je krijgt van ons het aankoopbedrag terug. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor jouw eigen rekening.
– Via MyParcel kan je een retourlabel aanvragen.
– Let op: Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Golden Oasis niet aansprakelijk is voor het beschadigen &/of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Bewaar altijd je verzendbewijs.

Materialen

– De zilveren sieraden zijn gemaakt van gecertificeerd gerecycled 925 zilver.
– De gouden sieraden zijn gemaakt van gecertificeerd gerecycled 925 zilver met voor de ringen een 3 micron gouden laag erover (hoge kwaliteit gold plating).

Onze gold plating is van zeer hoge kwaliteit, vandaar dat we het ‘hoge kwaliteit gold plating’ noemen.

De sieraden bestaan als basis uit gerecycled 925 zilver met daarover voor de ringen een drie keer zo dikke laag goud: 3 micron. Door de basis van de goede 925 zilver hecht de gouden laag ook nog eens beter, waardoor je jaren lang plezier hebt van je sieraden.

Note: bekijk de vraag ‘Hoe verzorg ik mijn sieraden?’ om je sieraad nog langer mooi te houden.

– Gold plated sieraden lopen qua kwaliteit enorm uiteen.
Veel gold plated sieraden bestaan als basis uit brass (onedel metaal) met daarover een heel dun laagje goud. De dikte van dit laagje goud drukken we uit in micron. Hoe dikker de laag, hoe minder snel het zal slijten. 

– Hoge kwaliteit gold plated sieraden, zoals die van Golden Oasis, bestaan als basis uit gerecycled 925 zilver met daarover voor de ringen een drie keer zo dikke laag goud: 3 micron i.p.v. 1 micron. Door de basis van de goede 925 zilver hecht de gouden laag ook nog eens beter, waardoor je jaren lang plezier hebt van je sieraden.

Care

Ja, onze sieraden kunnen tegen normaal water, zolang er geen chemische toevoegingen in zitten.
Onder de douche kan je je sieraden dragen, zolang je geen zeep etc. gebruikt.
Door het chloor in een zwembad & het zout in de zee is het geen goed idee om je sieraden daar te dragen.

Bij elk type sieraad is onderhoud nodig om je sieraden in de beste staat te houden. Gebruik een poetsdoekje om je sieraden glanzend te houden.

Doe je sieraden om, nadat je klaar bent met handen wassen & chemische middelen gebruiken, zoals parfum & haarspray. Zweet kan je sieraden ook sneller dof maken, vooral kettingen/pendants, dus verwijder deze als je wilt sporten of in de zee wilt zwemmen. Toch per ongeluk gedaan? Kan gebeuren: veeg ze zachtjes af met warm water & droog af.

Draag je je sieraden even niet? Berg je sieraden op in een klein zakje of doosje, zodat er niet veel lucht bij komt.

Tip voor de hoge kwaliteit gold plated sieraden:
Ondanks dat de Golden Oasis sieraden een goede & dikke laag goud bevatten, blijft het een laag & kan het er afslijten. Wil je dat deze laag er zo min mogelijk afslijt? Probeer dan niet met je sieraad tegen andere oppervlakten te schuren. Door de slijtage zal de gouden laag er sneller af gaan.

Je sieraden gaan jaren lang mee als je er een beetje op let.

925 zilver kan na verloop van tijd doffer worden of oxideren, dit is heel normaal. De donkere plekjes op zilver ontstaan, doordat het zilver reageert met zwavelhoudende bestanddelen die in de lucht zitten.
Hoe erg of hoe snel dit gaat, ligt aan hoe lang het sieraad in de open lucht ligt (berg je sieraden daarom op in een klein afgesloten zakje/doosje) & aan de pH-waarde in je huid, ook wel de zuurgraad genoemd.

Zoals bij alle sieraden, is het ook vatbaar voor vuil en zweet. Om het zilver weer te laten glanzen, gebruik je heel makkelijk een poetsdoekje (te vinden bij een juwelier) of maak een oplossing van soda, heet water & aluminiumfolie. Note: Probeer zo min mogelijk aluminium te gebruiken i.v.m. het milieu.

Duurzaam

De sieraden worden ontworpen door eigenaresse Gwen in Nederland. De technische tekeningen van de sieraden sturen we op naar onze twee kleinschalige fair trade producenten in Indonesië: de een zit in Denpasar, Bali & de andere producent zit in Canggu, ook in Bali. In Bali maken zij de sieraden volgens de technische tekeningen.

De sieraden maken de vakmannen & -vrouwen met de hand, dit kost veel werk, tijd & precisie, zo knap!

Ja, wij gebruiken gecertificeerd gerecycled zilver. Het team van Golden Oasis wilt niet dat het zilver direct uit de mijnen komt, omdat dit een nare business is.

In het kort hoe het bij de mijnbouw aan toe gaat:
Mijnbouwers zorgen voor ontbossing, ze dumpen chemisch mijnafval & veroorzaken watervervuiling. Kleine mijnbouwbedrijven zijn niet beter dan de grotere: zij zijn vaak illegaal bezig & veroorzaken uitbuiting & kinderarbeid. Ze werken onder gevaarlijke omstandigheden & gebruiken chemische middelen die schadelijk zijn voor het milieu & voor henzelf…
Wij willen, zoals je vast kan begrijpen, niet meewerken aan deze nare situaties.

Meer vragen?
Wij zijn hier om te helpen. Mail naar jewelry@goldenoasis.nl & we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk!

Liefs,
Team Golden Oasis