UNIEKE & ETHISCHE SIERADEN

GEEN GIFTIGE CHEMICALIËN

6 MAANDEN GARANTIE

GRATIS VERZENDING BOVEN €30 (NL)

//

Sieraad vergulden (gold platen)

Draag jij jouw gold plated ring, oorbel, hanger of ketting dag & nacht? Dan zal de gouden laag van je sieraad er uiteindelijk afslijten & wordt de 925 zilveren basis laag op sommige delen zichtbaar.

 

Heb je mooie herinneringen aan jouw sieraad & wil jij graag jouw gouden sieraad blijven dragen?
Dat begrijpen wij maar al te goed! Vandaar dat wij een gold plating service aanbieden: jouw gedragen sieraad vergulden wij voor jou opnieuw. Zo sprankelt je sieraad weer, hoef je je sieraad niet weg te gooien & kan jij jouw betekenisvolle sieraad blijven dragen. Fijn & duurzaam!


‘’Je hebt mooie herinneringen aan je gouden sieraad & wilt deze blijven dragen.’’


Heb je een sieraad die je opnieuw wilt laten vergulden?
Stuur een vrijblijvende mail met foto naar jewelry@goldenoasis.nl & we laten aan je weten hoeveel dit gaat kosten.

Ga je akkoord met de prijs? Dan laten we binnen een paar maanden weten wanneer jouw sieraad verguld kan worden & verzend jij jouw sieraad naar het opgegeven adres.

De verzendkosten naar Golden Oasis betaal je zelf & zijn op eigen risico. Als wij het sieraad ontvangen & verguld hebben, zullen wij jouw sprankelende sieraad op onze kosten naar jou terug verzenden.

 

Prijzen sieraad vergulden
Hieronder kan je een prijsindicatie vinden.

Let op: de goudprijs stijgt, waardoor er een kans is dat dit niet de exacte prijzen zijn. Daarnaast ligt het eraan hoe groot het sieraad is; hoe groter het oppervlak, hoe duurder het wordt.
De exacte kosten kunnen wij jou via de mail geven als je een foto stuurt van jouw sieraad.

-Gemiddelde ring          +/- €59,-
-Gemiddelde ketting     +/- €89,-
-Gemiddelde oorring    +/- €29,-
-Gemiddelde hanger     +/- €39,-

 

Wil je een sieraad brengen die niet van het merk Golden Oasis is?
Lucky you, want dat kan namelijk ook!

Hiervoor hebben we wel twee voorwaarden, zodat het proces zo goed mogelijk verloopt:

1. De basis laag, ook wel onderlaag, moet van 925 zilver of brass zijn. Controleer dit voordat jij jouw sieraad naar ons opstuurt.

2. Check of er een coating over jouw sieraad zit.

Het vergulden van andere merken kan wat lastiger zijn, doordat sommige merken een coating (glans laag) over het goud gebruiken. Die coating is niet gunstig om sieraden opnieuw te vergulden.

Als er geen coating over het sieraad zit, kunnen we jouw sieraden mooi vergulden! Maar als we dit niet weten & er blijkt een coating op te zitten, hecht de goudlaag helaas niet goed.

Of er een coating op zit, is moeilijk te zien. Je kan het proberen na te vragen aan het bedrijf waar jij jouw sieraad hebt gekocht. Als je er niet achter kan komen & je wilt toch je sieraden vergulden, wilden we laten weten dat dit op eigen risico is.

 

De prijzen voor sieraden die niet van het merk Golden Oasis zijn
De prijzen voor sieraden die niet van Golden Oasis zijn, zijn helaas anders. Zo kregen we van het gold plating bedrijf te horen: ‘’Indien je werk aan levert dat voor klanten verguld moet worden, zullen we de prijzen moeten hanteren die we ook aan juweliers rekenen.’’ Dit betekent dat de prijzen meteen een stuk hoger liggen, maar in onze ogen is het het nog steeds waard, zodat je je dierbare sieraad toch nog kan dragen.
Benieuwd naar de prijs? Stuur een mail naar jewelry@goldenoasis.nl & we beantwoorden je graag!

 

Zit er een steen in je sieraad?
Als we Golden Oasis sieraden met stenen laten vergulden, waarschuwt het gold plating bedrijf ons altijd voor de zekerheid dat er een steentje uit kan vallen door de hitte. Ondanks dat dit nog nooit bij ons gebeurd is, moeten we dit bij jouw sieraad voor de zekerheid vermelden. Ook dit is op eigen risico.

 

Wat is brass?
Brass is een mix van koper & zink, ook wel messing genoemd.

Gold plated sieraden hebben meestal een onderlaag van 925 zilver of brass.
De gouden laag over je sieraad hecht beter op het zilver dan op brass. Ondanks dat brass minder goed hecht met het goud, kan jouw sieraad alsnog verguld worden.

 

Wanneer wordt mijn sieraad verguld?
Wij plannen twee keer per jaar een moment in om jouw sieraad te vergulden. Het kan dus zo zijn dat het een paar maanden duurt, voordat we weer een lichting gaan vergulden. Vaak kunnen we je een maand van te voren laten weten wanneer we de juwelen gaan vergulden, aangezien we ook afhankelijk zijn van anderen.

In de toekomst hopen wij vaker per jaar sieraden te kunnen gold platen.

 

Wat voor goud gebruiken jullie?
Golden Oasis gebruikt 22k goud in een 18k tint. De gouden laag zal er qua kleur dus uitzien als 18 karaat.

Fijn om te weten: Golden Oasis is een duurzaam sieradenmerk, waardoor wij alleen gebruikmaken van gerecyclede materialen, zo ook van gerecycled goud. Dit doen we voor een zo laag mogelijke voetafdruk op de aarde.

 

Hoe dik is de laag goud die op mijn sieraad komt?
2,5 micron dik.

Golden Oasis maakt gebruik van ‘’high quality gold plating’’, ook wel ”gold vermeil” genoemd. Dit houdt in dat er een dikke laag goud op je sieraad komt. In de sieradenwereld drukken we de gouddikte uit in ‘’micron’’.
1 micron staat ongeveer gelijk aan 1 jaar draagplezier. Golden Oasis gebruikt 2,5 micron goud.

 

Procedure & voorwaarden gold plating service
-De klant stuurt vrijblijvend een mail met foto van het sieraad naar jewelry@goldenoasis.nl.
-De klant vermeldt in deze mail zo veel mogelijk afmetingen van het sieraad. Denk aan de lengte, breedte en het gewicht.
-De basis laag van het sieraad moet gemaakt zijn van 925 zilver of brass (messing). De klant controleert dit voordat hij het sieraad opstuurt.
-Golden Oasis geeft de klant een indicatie wanneer het sieraad verguld wordt. Het kan dat de afgesproken datum later wordt. Golden Oasis zal proberen zo snel mogelijk het sieraad te vergulden.
-Golden Oasis vraagt een prijsopgave aan het gold plating bedrijf. Hier gaat een paar dagen overheen.
-Als de klant via de mail akkoord gaat met de prijs, stuurt de klant het sieraad op naar Golden Oasis. Golden Oasis zal het juiste adres mailen.
-Golden Oasis stuurt de klant een factuur. De klant betaald deze binnen een termijn van 14 dagen.
-De verzendkosten naar Golden Oasis betaalt de klant.
-Zendingen naar Golden Oasis zijn voor risico van de klant. Dit houdt in dat Golden Oasis niet aansprakelijk is voor het beschadigen &/of zoekraken van het verstuurde sieraad naar Golden Oasis. (Tip: stuur het sieraad op met track & trace of als verzekerd pakket.)
-Golden Oasis verguldt de sieraden met gerecycled 22 karaat goud in een 18 karaat tint.
-Als de klant betaald heeft, stuurt Golden Oasis het sieraad naar de klant op.
-De verzendkosten naar de klant betaalt Golden Oasis.

//

STAY UPDATED

Psst, schrijf je in voor alle trends, geheime verkopen en nieuwe collecties