UNIEKE & ETHISCHE SIERADEN

GEEN GIFTIGE CHEMICALIËN

6 MAANDEN GARANTIE

GRATIS VERZENDING BOVEN €30 (NL)

//

Top 5 oorbellen voor bij je trouwjurk

Deze dag draait alles om jullie geluk en om je trouwoutfit (trouwjurk, trouwjumpsuit, top, rok, pak, noem maar op), maar laten we de oorbellen voor bij je trouwjurk niet vergeten! Mensen kijken je aan als ze tegen je praten, waardoor ze automatisch je sprankelende oorbellen zullen waarnemen. Hoe leuk als ze zien dat je ook aandacht hebt besteed aan je sieraden? Vandaag gaan we kijken naar de opties van oorbellen en waar je aan mag denken bij het kiezen ervan.

Ten eerste: waarom zou je oorbellen dragen op een bruiloft?

Laten we beginnen met de makkelijkste vraag. Waarom eigenlijk? Het dragen van oorbellen is niet nodig, maar het kan een extra touch geven. Ik ben van mening dat sieraden jou en jouw outfit moeten complimenteren. Als je de jurk eenmaal gekozen hebt, is het vaak aan de sieraden die je kiest om je echt het gevoel te geven dat je de meest fantastische bruid bent. Voel zelf aan of je behoefte hebt aan sieraden en zo ja; wat voor sieraden.

Ten tweede: kleine minimalistische of grote opvallende oorbellen?

Er is zoveel keuze. Waar begin je? Probeer eerst voor jezelf duidelijk te hebben of je voor minimalistische of opvallende oorbellen of oorringen wilt gaan. Heb je je haar los en valt het voor je oren? Dan is het een goede keuze om voor eyecatchers te gaan, zodat je ze toch nog deels door je haren heen ziet. Een kleine oorbel zal namelijk wegvallen. Daarentegen: als je kort haar hebt of je haar opgestoken is, kan je voor fijnere, kleinere oorbellen kiezen. Neemt trouwens niet weg dat je nog steeds voor opvallende oorbellen mag gaan. Oh oh.. keuzes! 😉

Dit geldt trouwens ook voor je trouwjurk

Heb je een flamboyante jurk met veel details, dan kan je trouwoutfit te druk worden met opvallende oorbellen. Je gaat dan waarschijnlijk liever voor iets rustigs. Daarentegen, als jouw jurk fijntjes is, wil je misschien een statement maken met iets groots en gedurfds.

#1: Parel sieraden voor bij je trouwjurk

Als ik aan bruiloft sieraden denk, denk ik meteen aan… parels! Maar waarom worden parels geassocieerd met bruiloften, denk je misschien.

Dankzij hun fantastische glinstering zijn deze kleine edelstenen door de geschiedenis heen altijd zeer gewaardeerd geweest. Cleopatra zou zelfs een parel in een glas wijn (of azijn) hebben opgelost, voordat zij het opdronk. Gewoon om ene Marcus Antonius te laten zien dat ze de rijkdom kon consumeren.

De oude Grieken associeerden de parel met liefde en harmonie in het huwelijk. Tijdens de kruistochten droegen ridders parels op het slagveld, in de overtuiging dat ze magische krachten bezaten, die hen zouden beschermen tegen kwaad.

In de jaren 1500 stonden parels zo hoog aangeschreven, dat landen in heel Europa wetten aannamen die iedereen, behalve adel, verbood ze te dragen. En zelfs tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds een populaire keuze. Ook al zijn parels een traditionele keuze, hoef je ze niet per se op een traditionele manier te dragen. Overweeg je om parels onderdeel te maken van je bruiloft? Bekijk dan hier onze parel sieraden.

#2: Bohemian sieraden voor bij je trouwjurk

Trend alert! Bohemian is helemaal in. Zelf ben ik dol op de bohemian look, dus waarom niet verwerken in de bruidssieraden? Denk aan sieraden met universe vibes, aan kralen oorbellen of.. hier komen ze weer: parel oorringen.

#3: Betekenisvolle sieraden voor je bruiloft

Het is een prachtig idee als je oorbellen een mooie betekenis hebben. Wij hebben voor jou betekenisvolle oorbellen en charms (voor aan je oorringen) op een rij gezet!

Starry Night oorring

Ondanks dat de Maan ‘oneffenheden’ vertoont, zien wij dit als iets moois en speciaals. Oneffenheden mogen wij ook meer accepteren bij onszelf, bij elkaar en in onze relatie. De Maan schijnt in ieder geval elke nacht vol kracht. En dat kunnen jullie ook!

Poolster ring

Deze keer geen oorbellen, maar omdat ik de betekenis zo mooi vindt, gooi ik ‘m er toch in ;).

De Poolster is altijd op dezelfde plaats te vinden. Zo kon de mens vroeger al vertrouwen op deze ster en kwamen ze aan op de juiste bestemming, hoe fijn?

De vorm van de Poolster lijkt op de oude victoriaanse stijl: vintage vibes! De lange hand gegraveerde lijn in de ringband staat voor jullie gezamenlijke route.

Niet uit dit artikel weg te slaan.. Daar zijn ze weer: parels!

In het kort samengevat: de parel staat symbool voor zuiverheid, liefde en geluk en daarnaast brengt de zachte energie van de zoetwaterparel warmte, zachtheid en rust. De oude Grieken associeerden de parel met liefde en harmonie in het huwelijk. En ridders droegen parels, in de overtuiging dat ze magische krachten bezaten, die hen zouden beschermen tegen kwaad.

Tip: betekenisvolle sieraden zijn ook mooi om cadeau te doen voor de bruid, de bruidsmeisjes of als bedankje voor alle mensen die je hebben geholpen met je bruiloft of, wat algemener, in je leven.

#4: Minimalistische bruidssieraden

We vertelden je in het begin al waarom, maar we snappen als je geen zin hebt om terug te scrollen, dus hier nog even op een rijtje. Als je kort haar hebt, je haar opgestoken is of je een opvallende jurk draagt, kan je voor fijne, minimalistische of kleine oorbellen gaan.

#5: Eyecatcher sieraden voor bij je trouwjurk

Eigenlijk is dit het tegenovergestelde van de minimalistische sieraden: heb je je haar los? Dan raden we je aan om voor opvallende oorbellen te gaan. Een kleine oorbel zal namelijk wegvallen. Maar als je jurk fijntjes is, wil je misschien een statement maken met grote en gedurfde oorringen. Of wat dacht je van een earparty als je meerdere gaatjes in je oren hebt? Kortom: it’s all about contrast. Yin en yang. Balance baby.

Blijf bij wat je weet

Ter afsluiting: het belangrijkste is om je zelfverzekerd en jezelf te voelen. Dwaal dus niet te ver af van wat je normaal draagt. Zorg ervoor dat je oorbellen bij je stijl past en vooral bij je trouwjurk. Jouw sieraden mogen zo eenvoudig of zo flamboyant zijn als je zelf wilt en zo klassiek of zo modieus als jij er blij van wordt.

Volg de stappen die we hierboven hebben beschreven en je krijgt prachtige oorbellen die je zelfverzekerd kunt dragen, terwijl je door het gangpad loopt op je grote dag!

Voor welke sieraden heb jij gekozen?

//

STAY UPDATED

Psst, schrijf je in voor alle trends, geheime verkopen en nieuwe collecties